Οι ρυθμοί και οι απαιτήσεις της ζωής αυξάνονται συνεχώς. Οι υποχρεώσεις της καθημερινότητας, η εργασία, οι δραστηριότητες χρειάζονται ενέργεια για να έλθουν εις πέρας. Η συνηθισμένη διατροφή μας πολλές φορές δεν αρκεί για να τα αντιμετωπίσουμε όλα αυτά. Δεν χρειάζεται, ωστόσο, να καταφύγουμε σε χημικά σκευάσματα με αμφίβολες συνέπειες για τον ανθρώπινο οργανισμό. Η φύση μας δίνει για ακόμη μια φορά τη λύση. Μας προσφέρει τις λεγόμενες «υπερτροφές» (superfoods) και γεμίζει τον οργανισμό μας ενέργεια και ευεξία χωρίς παρενέργειες.

Τι είναι οι υπερτροφές;
Υπερτροφές χαρακτηρίζονται οι τροφές οι οποίες, συγκριτικά με άλλες, περιέχουν πολύ περισσότερα θρεπτικά συστατικά. Πρόκειται για συστατικά απαραίτητα για την καλή λειτουργία του οργανισμού τα οποία δρουν θετικά σε ποικίλες περιπτώσεις. Ο όρος υπερτροφές μπορεί να χρησιμοποιείται τα τελευταία χρόνια από την επιστήμη, οι υπερτροφές, όμως, αποτελούν τους αρχαιότερους καρπούς που φυτρώνουν στον πλανήτη.

Η κατανάλωση υπετροφών προσφέρει φυσική ενέργεια, ζωτικότητα, ευεξία, αύξηση της διάθεσης, νεανικότητα και βελτίωση της υγείας. Οι υπερτροφές αποτοξινώνουν και αναζωογονούν το σώμα, βοηθούν στην καλή λειτουργία του οργανισμού και τον καθιστούν ανθεκτικότερο απέναντι στις ασθένειες. Ως φυσικές τροφές, δεν έχουν παρενέργειες.

Οι υπερτροφές είναι ιδιαίτερα χρήσιμες για άτομα με αυξημένες θρεπτικές ανάγκες και έντονη δραστηριότητα, όπως οι αθλητές.