Η ποιότητά τους είναι ασυναγώνιστη. Η ονομασία προέλευσής τους μοναδική. Τα αυθεντικά αγιορείτικα προϊόντα, η ποικιλία των οποίων προκαλεί εντύπωση, κερδίζουν ολοένα και περισσότερο την προτίμηση του κοινού. Τα υλικά αγαθά που παράγονται στο Άγιον Όρος, εκτός από μέσο βιοπορισμού των μοναχών, αποτελούν τρόπο προβολής της Αθωνικής Πολιτείας, της ευλογημένης γης και της τεράστιας κληρονομιάς της.

Η ζωή και οι χρόνοι στο Άγιον Όρος είναι διαφορετικοί από ό,τι στον κόσμο. Οι μοναχοί που εγκαταβιώνουν στο Περιβόλι της Παναγίας έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στην άσκηση και την προσευχή. Η καθημερινότητά τους μοιράζεται ανάμεσα στις πολύωρες λατρευτικές ακολουθίες και τα διακονήματα του μοναστηριού, της σκήτης ή του κελιού. Ο χρόνος για ξεκούραση είναι λιγοστός.

Παράλληλα με τις ακολουθίες και τα διακονήματα, οι Αγιορείτες πατέρες φτιάχνουν μόνοι τους πληθώρα προϊόντων ως εργόχειρο. Η διάθεση των προϊόντων αυτών στο κοινό είναι ο μοναδικός τρόπος που έχουν για να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα για τη διαβίωσή τους καθώς και για τη συντήρηση των μοναστηριών τους ή την αναστήλωση των κελιών τους.

Αξιοποιώντας παραδοσιακές συνταγές και τις αγνές πρώτες ύλες που τους προσφέρει η ευλογημένη γη του Άθωνα, οι Αγιορείτες μοναχοί φτιάχνουν εξαιρετικά και πρωτοπόρα προϊόντα. Με κόπο, μεράκι και σεβασμό στην μακραίωνη μοναστηριακή παράδοση, προσφέρουν ξεχωριστά εργόχειρα τα οποία μεταφέρουν τις ευλογίες τους σε όσους τα χρησιμοποιούν.
<h3>Ασυναγώνιστη ποιότητα</h3>
Η ποιότητα των αγιορείτικων προϊόντων δεν συγκρίνεται με αυτήν του εμπορίου. Τα αγνά φυσικά συστατικά τους, οι πρώτες ύλες που καλλιεργούν οι ίδιοι οι μοναχοί, οι παραδοσιακές συνταγές, ο προσωπικός κόπος αλλά και η προσευχή που κάνουν οι μοναχοί ενώ φτιάχνουν τα εργόχειρά τους καθιστά τα προϊόντα τους μοναδικά. Ακόμη και τα πιο απλά υλικά που περνούν από τα ευλογημένα χέρια τους, στο τέλος συνθέτουν μοναδικά εργόχειρα