4.00

Κωδικός προϊόντος: ΛΑΒΔΑΝΟ Κατηγορία:

Περιγραφή

ΤΙ  EINAI TO ΛΑΒΔΑΝΟ

Το Λάβδανο (Cistus incanus) είναι ένας αειθαλής θάμνος με γκρίζο-πράσινα φύλλα και όμορφα ροζ-μοβ άνθη και φύεται σε ξηρά μέρη της Μεσογείου. Στην Ιερά Μονή το Λάβδανο φύεται άγριο στις παρυφές  του Όρους Παγγαίου απαλλαγμένο από χημικά φάρμακα και περιβαλλοντικούς ρύπους.

Συλλέγεται στην καλύτερη περίοδο ανάπτυξης του φυτού,αποξηραίνεται και συσκευάζεται στην Ιερά Μονή μας.

Eχει χρησιμοποιηθεί κατά τους αρχαίους χρόνους για φαρμακευτικούς σκοπούς

Το Λάβδανο  δεν είναι μια νέα ανακάλυψη, είναι ένα φυτό που έχει μακρά παράδοση στην ιστορία των λαϊκών θεραπειών και χρησιμοποιήθηκε στην αρχαιότητα για διάφορους θεραπευτικούς σκοπούς. Μερικές από τις τεκμηριωμένες χρήσεις που περιλαμβάνει είναι η  ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, η  επούλωση πληγών, ως στοματικό διάλυμα, και ακόμη και ως ωραίο τόνερ προσώπου.

Το  Λάβδανο  έχει περισσότερα οφέλη από το πράσινο τσάι.

Το Λάβδανο είναι γνωστό για τα  υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών και πολυφαινολικών ενώσεων. Οι πολυφαινόλες που προέρχονται από φυτά αποδείχθηκαν ισχυρά αντιοξειδωτικά με πιθανά οφέλη για την υγεία που έχουν αντι-ιική και αντιβακτηριακή δυνατότητα. Μέσω των μελετών έχει δείξει ελπιδοφόρα στοιχεία κατά του ιού της γρίπης χωρίς να έχει τοξικές επιδράσεις . Σημαντικά αποτελέσματα που υποστηρίζουν τη χρήση αυτού του φυτού βρέθηκαν σε μια κλινική μελέτη που αποτελείται από 300 ασθενείς με λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος.

Μέρος της ομάδας αντιμετωπίστηκε με Cistus incanus και μια άλλη ομάδα με πράσινο τσάι σε μια χρονική περίοδο. Διαπιστώθηκε ότι οι ασθενείς που έλαβαν Cistus Incanus είχαν σημαντικά λιγότερα συμπτώματα της αναπνευστικής λοίμωξης από εκείνους τους ασθενείς που έλαβαν πράσινο τσάι.

Μια άλλη μελέτη που περιελάμβανε 160 ασθενείς με κοινό κρυολόγημα διαπίστωσε ότι τα συμπτώματα επίσης μειώθηκαν σημαντικά κατά τη διάρκεια της θεραπείας με Cistus incanus, ενώ η θεραπεία με εικονικό φάρμακο είχε ως αποτέλεσμα μια λιγότερο ευδιάκριτη μείωση των συμπτωμάτων.

Οφέλη από τον Cistus Incanus

  • Βοηθάει στις λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος
  • Αντιικής δράση -κατά των ιών που προκαλούν ασθένειες που απειλούν τη ζωή (καρκίνος)
  • Αναστέλλει τις λοιμώξεις
  • Προστατεύει το DNA
  • Έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες
  • Προωθεί την οδοντική υγεία
  • Έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και εξαλείφει τις ελεύθερες ρίζες
  • Μειώνει τα συμπτώματα των κοινών κρυολογήσεων και λοιμώξεων του ανώτερου αναπνευστικού
  • Αντιμυκητιακές ιδιότητες
  • Επιδεικνύει ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση λόγω της αντιοξειδωτικής δράσης του επιβραδύνει την διαδικασία γήρανσης

Τρόπος παρασκευής: Ρίχνουμε 1 κουταλάκι του γλυκού από το βότανο σε μία κούπα βρασμένο νερό. Το αφήνουμε για 8-10 λεπτά  σουρώνουμε και σερβίρουμε.

Δοσολογία : 1-2  κούπες την ημέρα .

Χρήση για διάστημα 15 ημερών. Σταματάμε και επαναλαμβάνουμε μετά από 10 ημέρες.

Μια τελευταία σημείωση

Αν και το Λάβδανο  έχει αποδειχθεί για τα οφέλη  του  στην υγεία, δεν  παύει να είναι ένα ισχυρό φαρμακευτικό βότανο! Δεν συνιστούμε να το  χρησιμοποιείτε  για μεγάλα χρονικά διαστήματα ή σε μεγάλες ποσότητες. Πίνουμε τσάι Λάβδανου  για σύντομα χρονικά διαστήματα και περιστασιακά μόνο. Το πιο σημαντικό, πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε νέο βότανο, θα πρέπει πάντα να συμβουλευτείτε τον υπεύθυνο της πρωτοβάθμιας φροντίδας, τον φαρμακοποιό σας και τον βοτανολόγο εάν είναι ασφαλές για εσάς.

1] Guzmán, B. & Vargas, P. (2005), “Systematics, character evolution, and biogeography of Cistus L. (Cistaceae) based on ITS, trnL-trnF, and matK sequences”, Molecular Phylogenetics and Evolution, 37: 644–660, PMID 16055353, doi:10.1016/j.ympev.2005.04.026, p. 646